Geen producten (0)

                               

Agaat 

                                                        

Afhankelijk van de kleur en banden onderscheidt men verschillende varianten zoals mosagaat, vuuragaat, boomagaat, blauwe veteragaat, Botswana agaat en turitella agaat. De steen is licht doorschijnend en heeft een matte tot zijdeglans. Door alle kleuren waar agaat in voorkomt een prachtige steen om sieraden mee te maken.

Helende krachten
Werkt op het verstand en versterkt de wilskracht - Bevordert de innerlijke rust en het concentratie vermogen - Heeft een positieve invloed op ogen, huid,  maag, bloedvaten en blaas - Stimuleert de stofwisseling. 

            Magische eigenschappen
 Brengt ons op een lijn met de natuur - staat voor standvastigheid en vooruitgang.     

 

Agaat

 

                               

Amazoniet

                                                        

Amazoniet is een groene of groen blauwe steen die licht doorzichtig tot opaak kan zijn. De steen heeft een matte tot glasachtige glans. Genoemd naar de rivier de Amazone.

 Helende krachten

Werkt ontkrampend - Heeft positieve invloed op de stofwisseling - Zenuwstelsel -Hypofyse - Osteoporose - Tanden - Huid - Calcium tekort.

 Magische krachten 

Sterke beschermer tegen negatieve energie en elektomagnetische straling ( mobiele telefoon, magnetron, schadelijke invloeden van milieu vervuiling) - Brengt verstand en intuîtie in balans  - Tegen extreme stemmingwisselingen - Verdriet - Bezorgdheid - Angst - Trauma's - Rouw en zorgen.

 

                               

Amethist

                                                       

Amethist is een lila tot donker paarse doorzichtige steen met een glasachtige glans en behoord tot de macro kristallijne Kwarts familie. De steen is afgeleid van het griekse woord Amethustos, wat betekent : tegen de roes of niet bedwelmend, een oud bijgeloof dat je van wijn uit een beker vervaardigd van Amethist niet dronken kan worden. Groene Amethist ontstaat door verhitting van paarse Amethist en heet Prasioliet. De Kwarts in Amethist kwarts versterkt de werking van Amethist. De steen kan in zonlicht verkleuren.

Helende krachten

Positieve werking op de hersenen en het zenuwstelsel - Hoofdpijn - Migraine - Slaap stoornissen (nachtmerries).

Magische krachten

Beschermend- Zuiverend - Maakt hoofd leeg, geeft inzicht in gedrag en keuzes - Helpen bij verwerking van emotionele gevoelens (trauma's, rouw) - Opent kruin en derde oog (intuîtie en spirituele vaardigheden).

                               

Carneool

                               

Carneool is een prachtige, algemeen helende steen. De kleur van Carneool varieert van rood tot bruinrood, een soort vleeskleur.  De kleur is ontstaan door miljoenen kleine insluitsels van hermatiet. In Nederland wordt Carneool ook wel Kornalijn genoemd. Er zijn maar weinig stenen die zo toegankelijk en veelzijdig zijn. 

Helende krachten
Helpt bij ontstekingen en gewrichtsziekte - Verlaagt het bloedsuikergehalte - Versterkt de stembanden - Bevordert de spijsvertering en bloedsomloop -Verlicht stress en stimuleert creativiteit.

             Magische eigenschappen
  Geeft moed en zelfvertrouwen - Beschermt tegen het kwaad.        

 

 Carneool 

                               

Fluoriet

                               

Fluoriet kan donkergeel, blauw, groen, violet of zwart van kleur zijn. De steen is doorzichtig met een glasachtige glans. De steen kan verbleken door zonlicht en mag je niet te veel blootstellen aan water.

Helende krachten

De steen heeft positieve invloed op stijfheid en gewrichtsproblemen (Reuma en Artritis) - Botten en tanden - Verlicht pijn bij gordelroos en andere zenuwpijnen - Gunstige invloed op de huid (puistjes en rimpels) - Slijmvliezen met name de ademhalingswegen.

Magische krachten

Beschermende en stabiliserende steen - Bevordert de concentratie - Brengt orde, goed voor studeren en op de werkplek , helpt verbanden te leggen - Beschermt en reinigd elektromagnetische stralen (computer en mobiele telefoon).

 

                               

Jade

                                                       

Jade kan smaragdgroen, lichtgroen, geelachtig, bruinachtig en paars van kleur zijn. De steen is doorschijnend tot opaak met een glasachtige tot zijdeglans. Jadeiet is naast nefriet één van steensoorten die Jade wordt genoemd. Naar Nefriet wordt verwezen als de steen nefriet bevat en Jade genoemd als het jadeiet bevat. De steen word ook wel Piedra de Yjada ( lende steen )genoemd.

Helende krachten

Werkt sterk reinigend - Brengt allerlei lichamelijke systemen in balans en verwijdert gifstoffen uit het lichaam - Heeft een positieve werking op de nieren en bijnieren, blaas, zenuwstelsel, vruchtbaarheid en op het bevallen.

 Magische krachten

Een reinigende en beschermende steen - Zorgt voor harmonie en evenwicht - Bevordert zelfverwezelijking en zelfredzaamheid - Help negatieve emoties en irritatie los te laten - Werkt in op het hart - Bevorderd de liefde, verzorging en tolerantie - Jade stimuleert het bedenken van allerlei ideeen en ook de daadkracht om ze in de praktijk te brengen.

                               

Jaspis

                                                        

Dankt zijn kleur aan verschillende onzuiverheden. Hematiet maakt het rood, limoniet geeft het een bruine of gelige kleur en choriet geeft Jaspis een groene uitstraling.

Helende krachten
Licht aardend (vooral de rode en de bruine varianten) - Helpt het concentratie vermogen, de algemene weerbaarheid en de vastberadenheid - Heeft een positieve invloed op de bloedsomloop, darmen en spijsvertering - Absorbeert negatieve energieen b en beschermt tegen straling en milieuvervuiling.

              Magische eigenschappen
       Maakt eerlijk en oprecht - zorgt voor balans in lichaam en geest - brengt projecten op gang - Geeft kracht en moed.      Jaspis

                               

Labradoriet 

                               

Staat bekend om de prachtige iridescentie (regenboog achtige schijnsel) die wordt veroorzaakt door licht dat door de insluitsels van magnetiet wordt weerspiegeld. Dit unieke effect wordt ook wel "labradorescentie"   genoemd. Kan kleurloos, grijs, wit en groen zijn met stukken waar een blauwe of geelachtige glans ontstaat als het gepolijst is. 

Helende krachten
De steen werkt bloeddrukverlagend en kalmerend - reguleert de stofwisseling en heeft een positief effect op verkoudheid, jicht, reuma, de ogen en op menstruele klachten .

                                                                                                       Magische krachten

Beschermt het eigen energieveld (aura) tegen negatieve invloeden uit de omgeving en mensen die energie bij je wegnemen - vermindert angst en geeft kracht, (zelf)vertrouwen en doorzettingsvermogen - stimuleert fantasie en creativititeit.

Labradoriet 

 

                               

Rhodoniet

                               

Rhodoniet is roze tot roodachtig, zwart of groenachtig. De steen is doorschijnend tot doorzichtig met een glasachtige tot een parelmoer glans.

Helende krachten

Geneest wonden ( inwendige ) en verminderd littekens - Gunstig effect op insectenbeten - Hart -Bloedsomloop- Maagzweren - Botten - Gehoor - MS - Auto immuun ziekten.

Magische krachten

Goede "eerste hulp bij ongelukken" - Helpt hoofd koel houden - Voor emotionele en fysieke wonden - Helpt vergeven bij conflcten - stimuleert verzoening - Verminderd ergenis, haat, en woede en wraak gevoelens - Positieve invloed op zelfvernietigings gedrag, afhankelijkheid en mishandeling.

 

                               

   Rozenkwarts  

                                                       

Rozenkwarts is roze van kleur en behoort tot de Kwarts familie. De steen is doorschijnend met een glasachtige tot vettige glans.

Helende krachten

Heeft positieve werking op het hart, geslachtsorganen, sexuele problemen, vruchtbaarheid - Borst en longkwalen - Voorkomt duizeligheid - Ziekte van Alzheimer en parkinson.

Magische krachten

Heeft een milde , zachte werking - Opent het hart - Kalmerend bij verdriet en trauma's - Bevorderd empathie en openheid - Trekt harmonieuze relaties aan - Stimuleert creatieviteit en fantasie.

                               

Turquoise

                               

Turquoise is hemelblauw, groenblauw of appelgroen van kleur. De steen is doorschijnend tot opaak met een glasachtige tot vettige glans.

Helende krachten

Werkt pijnstillend - Kramp opheffend - Ontstekingsremmend - Ontgiftend - Ondersteunt opname van voedingsstoffen - Heeft positieve invloed op reuma, jicht, maag, ogen, het immuunsysteem en virusinfecties.

Magische krachten

Sterke geneeskrachtige steen - Zuiverend - Kalmerend en brengt evenwicht en innerlijke rust - Beschermd tegen negatieve energie, straling en invloeden en stoffen van buitenaf.

                               

Unakiet

                               

Unakiet is een combinatie van groene epidoot, roze veldspaat en kwarts. Het resultaat is een opake, pastelkleurige steen met contrasterende groene en roze gebieden. De kleurcombinatie heeft vooral invloed op de energie van het hart; roze versterkt ons gevoel van identiteit en verlicht emotionele stress, terwijl groen op een rustige en geleidelijke manier expansie en groei stimuleert.

Helende krachten
Brengt hart en bloedsomloop in balans - Versterkt de lever en de milt - Bevordert een gezonde zwangerschap en de groei van huidweefsel en haar -
Lost emotionele blokkades op -  Concentreert onze aandacht op het heden en helpt afstand scheppen tot problemen in het verleden - Vergroot het zelfbewustzijn - werk opbouwend en versterkend.

Magische krachten
Helpt conflicten oplossen - Verlicht belemmeringen die we in ons leven kunnen voelen. 

         Unakiet

 

 

                                                              Ryoliet

                                                            

Ryoliet (ook wel lipariet genoemd) vertoont vaak allerlei kleuren en patronen: wit, geel, beige, roze, licht tot donkergroen, licht tot donkerblauw, bruin, rood, zwart, grijs. Elke steen is anders.De groene en beige-bruine varianten komen het meest voor. Deze zijn ook het meest geliefd als heelsteen.

Ryoliet edelsteen is een zeer zachte, liefdevolle, doch volhardende en creatieve steen die je zal helpen op jouw persoonlijke weg van innerlijke wijsheid.

                                                                                Helende krachten

Bevordert de weerstand en heeft een positieve werking op griep- verkoudheid - nierstenen - opname vit B - infecties en de aders - openen van je hart - Bevordert zelfrespect, eigenwaarde en helpt je jezelf te accepteren zoals je bent - Het zorgt ervoor dat je sterk in je eigen kracht staat en in evenwicht bent.

                                                                                           Magische krachten

Zorgt voor een diepe meditatie- spiritueel reizen- geeft een bepaalde helderheid van geest en schept duidelijkheid, hierdoor kun je beter omgaan met belastende situaties, veranderingen en problemen. 

                                                                                                   

                                                                                                                    

                               

                                                           Tijgeroog

                                                        

Tijgeroog is een beschermende steen die de aandacht naar binnen richt en naar het grotere geheel. De steen beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf en geeft inzicht in onszelf en anderen. De steen helpt om afstand te nemen, het overzicht te bewaren, informatie te integreren en je doelen te bereiken.
                                   
 

                                                                                  Helende krachten

Bevordert rust - werkt pijnstillend - helpt bij overprikkeldheid van het zenuwstelsel - gaat hyperventilatie tegen - positieve invloed op verkoudheid, astma, ogen, keel, geslachtsorganen en ontkrampt bij spanningen - kan nuttig zijn voor mensen met persoonlijkheidsstoornissen en depressies.

                                                                                  Magische krachten

 

De steen helpt om afstand te nemen- het overzicht te bewaren - informatie te integreren en je doelen te bereiken - kracht, moed en vertrouwen geven - interne conflicten, dilemma’s, twijfel en besluiteloosheid. 

                                                                                      

                                

                                                                Larkiviet

                                                        

Larkiviet is een stollingsgesteente dat veel plagioklaas, voornamelijk in schilferige vorm, bevat. Dit geeft het gesteente bij polijsten een typische blauwgrijze glans en een "glimmend" uiterlijk, hoewel dat niet door glimmers veroorzaakt wordt.

 

                                                                                       Helende krachten  

Verkoelend en kalmerend - positieve werking op huidproblemen - hersenaandoeningen - en hoge bloeddruk.

 

                                                                                       Magische krachten

Beschermend - reinigend aardend omdat het een sterke connectie met de aarde maakt - beschermt tegen negatieve energie-voert het af de aarde in reinigt hierdoor het energielichaam- kalmeert, maakt geduldig en werkt inzichtgevend- helpt om weloverwogen, rationele beslissingen te nemen.

                                                                                                               

                                 

                                                                Toermalijn

                                                           

Toermalijn heeft bepaalde unieke eigenschappen. Ze zijn Piëzo Elektrisch, wat betekent als je een kristal verhit of samendrukt, verschillende elektrische ladingen worden gevormd. Zo ontstaat een elektrische potentiaal en vibreert de kristal.

De kristal is er in verschillende kleuren Rubelliet; roze tot rood, Verdeliet; alle tinten groen, Draviet; geelbruin tot donkerbruin, schorl: zwart, Acholiet; kleurloos of bijna kleurloos deze is zeer zeldzaam en kostbaar, Indigoliet; Blauw in alle kleuren.

De steen kan verkleuren in zonlicht , behalve de zwarte Toermalijn.

                   

                                                                                Helende krachten

Toermalijn werkt beschermend, aardend en reinigend - stimuleerd groei en bloei, ook in de tuin - bevorderd zelfvertrouwen en verminderd angst - Helpt bij nekpijn, rugpijn, bloeddruk, hartklachten en snurken - Elke kleur heeft een andere werking.

 

                                                                              Magische krachten

Aardend, ontlaad elektische straling - brengt Yin en Yang in lichaam in balans - Wordt veel gebruikt op Chakra"s in balans te brengen, elke kleur zijn eigen chakra - Helpt negatieve energie en straling tegen te houden vanwege zijn elektrische eigenschappen

                                                                         

                                 

                                                                Zonnesteen

                                                           

Zonnesteen Edelsteen is een soort veldspaat met insluitselen genoemd naar de zon, van deze steen wordt je vrolijk!

De Zonnesteen komt uit India en heeft een geel oranje glinstering als het licht erop val. De steen is familie van de Maansteen en Labradoriet.

                                                                           

                                                                        Helende Krachten

Versterkt alle organen en brengt ze in balans - werkt bij darm en maag stoornissen - tegen chronische keelpijn - astma - helpt bij slaapstoornissen - tegen depressies - reuma.

                                                                         

                                                                            Magische krachten

Zonnesteen heeft zelfhelend vermogen - werkt op zenuwstelstel - gaat somberheid tegen - geeft goed humeur en daadkracht - zelfvertrouwen.        

                                              

                      

 

                                 

                                                                Mookaite

                                                           

Mookaite Edelsteen stamt af van de Jaspis en heeft verschillende kleuren geel, bruin, rood en roze.

De edelsteen wordt veel gebruikt voor sjamanistische rituelen. wekt moeder aarde, zorgt voor rust en inzicht.

 

                                                                         Helende Krachten

Heeft een aardende en beschermende werking - maakt daadkrachtig, eerlijk en oprecht - helpt voor jezelf opkomen - absorbeert negatieve energie - geeft nieuwe inzichten.

                                                                         Magische krachten

Bevordert bloedsomloop - positieve invloed op darmen en spijsvertering - bloedzuiverend - zorgt voor balans in lichaam en geest - versterkt je imuunsysteem.

 

                                                                  

 

                                                               Serpetijn

                                                           

Serpentijn brengt balans in lichaam en geest en helpt negatieve energie en straling buiten houden. De steen werkt kalmerend bij nervositeit, spanningen en stress en zorgt voor innerlijke rust. De kleuren zijn meestal groen maar kunnen variëren van groen, grijs, blauw en bruin.

Serpentijn kan je beter niet blootstellen aan water.

                                                                       Helende Krachten

 De steen zorgt voor innerlijke rust -werkt kalmerend bij nervositeit en stress - stimuleert tot het sluiten van een compromis - stimuleert spirituele vermogens - geschikt voor meditatie 

                                                                        Magische krachten

Serpentijn werkt reinigend, ontgiftend en pijnstillend - brengt insuline productie in balans - balans in calcium en magnesium - ontkrampend - positieve werking ruggengraat, darmen, maag en nieren en vermindert menstruatiepijn en -krampen.           

                                             

Het ontstaan van de Cubic Zirconia Edelsteen ketting

De steen is door een Nederlandse edelsteen slijper precisie geslepen in een Standard Round Brilliant (SRB) design. Deze Cubic Zirconia is een lab-created steen die vroeger vaak als diamant simulant werd gebruikt.

Het heeft 73 facetten en een gefaceteerde girdle (dit is de rand tussen boven en onderzijde waaromheen de zetting geklemd wordt, waardoor hij prachtig schittert.

CZ heeft een hardheid van 8.5 op de Moh’s scale (diamant is 10) en daardoor zeer geschikt voor sieraden. 

In wit en geel is hij bijna niet te onderscheiden van diamant en heeft heel veel sparkle.

Meetpointfaceting of precisieslijpen betekent dat alle facetten exact op de volgende aansluiten, heel “scherp” geslepen volgens een vast patroon. Dit kost soms iets meer van de opbrengst van de steen maar geeft een veel mooier strak resultaat met veel schittering. Hoe beter de meetpoint hoe beter de schittering en de uitstraling van de steen.
Meetpointfaceting staat tegenover Native cut, deze manier van slijpen wordt vaak in de aziatische landen gedaan. Er worden dan vlakjes aangebracht op een ruwe steen om zoveel mogelijk opbrengst te krijgen. Er wordt een model gevolgd, bijvoorbeeld rond of ovaal, maar onder een loupe zul je zien dat de facetten niet op elkaar aansluiten. Resultaat is een veel mindere uitstraling en schittering van de steen.

Op de foto's kun je het proces zien hoe de prachtige steen is ontstaan en welk design is gebruikt.

 

 

    

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.